Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
" Faithless is he that says farewell when the road darkens. " ~J.R.R. Tolkien~
Автор: purplesky Категория: Лични дневници
Прочетен: 42062 Постинги: 13 Коментари: 10
Постинги в блога от Ноември, 2007 г.
image

Google acquires Android Inc.

http://en.wikipedia.org/wiki/Android_mobile_phone_platform

Декември 2006 -  когато Google решава че иска да участва в пазара за мобилни оператори и в резултат на това сьздават Аndroid > материализацията на дългоочаквания GPhone.

Какво мислите ? Дали си струва ?
Категория: Технологии
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове: 0
Един от колегите, от отдел " Customer Support " ми сподели че трябва да се крият от мениджьра, докато разглеждат разни страници в интернета..така че ако и вие имате сьщия проблем; ето ;

http://www.workfriendly.net/

image
Your moustache... it is beautiful.

Общо взето този " Web Tool" преврьща цялата уеб страница в Word формат, и изглезхда сякаш само четете  текст в Word.

Аз нямам такива проблеми :) Намирам свободно време преди, и след работа или по време на обедна почивка за да разглеждам нещо, иначе цял ден имам  пезентации,конференции т.н. :)
Категория: Технологии
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове: 0
Първо...добро утро :) 

Да знаете, колко много сняг вали тука..и аз затожа реших да разглеждам интересни страници. Днес ще съм в къщи явно. Та затова реших да споделя с вас колко мнохо ми хареса Meez.com. Ето вижте какво създадох: :)))

image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 836 Коментари: 1 Гласове: 0

                             image
Нито едно българско висше учебно заведение не попада в топ 500 на най-престижните университети в света. Страната е единствената от новите членки на ЕС, чиито студенти лавинообразно се изнасят да учат в чужбина. От 2004 г. броят им е нарастнал точно два пъти.


Според нас основният проблем на българските университети е силната им зависимост от държавата и неефективното им управление. Министерски съвет определя броя студенти и техните, а останалите решения в стопанската и академичната дейност зависят от един единствен човек - ректорът.
А според вас?
Какво мислите за: Създаване на университетски настоятелства от външни за вуза хора не само със съвещателна, но и управленска функция? Или за назначването на хора с доказани мениджърски качества начело на вузовете? Финансирането да става на принципа "парите следват студента", включително и в частните университети? Университетите сами да определят броя студенти и размера на таксите с цел да се стимулира конкуренцията между тях? Матурите да станат вход за вузовете?

http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=395367

Мисля че:

1) Университетите наистина сами да определят броя студенти и размера на таксите.

2) Да има точни и ясни правила за стипендиите

3) Матурите да станат вход за вузовете? Не, според мен матурите трябва да се махнат.

4) Да има хора с мениджърски качества и опит начело на вузовете
Категория: Други
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове: 0
Напоследък вече не ми се ходи на делови срещи. Ужасно се изнервям от езика, който се използва на тях. Неотдавна участвах в обсъждане за подготовката на предстояща конференция. В продължение на един час се говореше за тренд вместо за тенденция, за таргети вместо за цели, за ивент вместо за събитие, за пърформънс вместо за представяне, брошурата беше наричана буклет, а казусът - кейс. Какво казва бизнес етикетът по този въпрос - аз ли съм изостанала от модерните тенденции или любителите на английски паразити прекаляват?

Е. П., София



Безспорно е, че английският е един от най-използваните международни езици. В България той е и най-изучаваният чужд език. Това обаче не означава, че трябва да се използва толкова интензивно в ежедневните разговори, и то по описания начин. За жалост тази практика става все по-често срещана. Някои дори така се вживяват, че понякога другите не ги разбират, а те дори не го осъзнават.

По принцип хората, които говорят на родния си език, употребявайки масово думи от чужд език, правят това по две причини: или имат беден речник на собствения си език, или искат да демонстрират колко добре владеят чуждия език. Според тях, ако някой не ги разбере, вината е негова, а не тяхна. Отстрани подобно поведение определено прави лошо впечатление и може да отблъсне клиенти и партньори, вместо да спечели тяхното уважение.

Езикът непрекъснато се променя, в речта ни навлизат много думи, които отразяват промените в социалната и технологичната сфера. Независимо от това обаче е важно да говорите граматически издържано, да се изразявате кратко и точно и да не използвате думи, които се приемат за жаргон в бранша ви. Подбирайте внимателно речника си. От това професионалният ви имидж ще спечели. Ще направите различно и много по-добро впечатление, ако ползвате българските еквиваленти на чуждите думи. Ако за някои от широко навлезлите във всекидневието ни английски думи не се сещате за най-подходящата българска дума, най-лесното е да я откриете в речника.

http://www.karieri.bg/show/?storyid=391234
Категория: Бизнес
Прочетен: 1247 Коментари: 3 Гласове: 0
05.11.2007 17:40 - BlueGym na IBM
Отивам на Фитнес...

:( Задьлжително трябва да се ходи днес, сега след малко след работа#@#@

Не ми се ходи, точно там е проблема, изглежда ми много подтискащо място, липсва ми София много :(

image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове: 0
Още една работна седмица свьршва, и какви ще са плановете за уикенда ?

Този пьт нямам намерение да прекарвам цялата си сьбота в Мола. Направо е шокиращо като помислиш как толкова много хора пазаруват и после хапват плюс и отиват на кино/електронни игри/ боулинг или билиард, харчат толково много пари по цял ден в сьбота или неделя. После, сигурна сьм че 60% от тези оплакват че нямат достатьчно средства за годишни ваканции, да купуват кола или да инвестират на банковата си сметка. И аз сьм един от тях...

На 23 сьм,  пораснала в средно - да кажем горе долу богато семейство. Откакто се помня всеки уикенд, с родителите ми, сме излизали на пазаруване/вечеря/кино или др забавление почти всеки уикенд. Такива спомени имат и другите на моя вьзраст. И не мисля че това е здравословно. Нашето поколение горе долу така е пораснало, сега пак малките, като гледам, пак си прекарват уикенда в моловете.

Гадно е , бих искала да не е така, да правим по-полезни неща..

Този уикенд искам да довьрша книгата си, искам да подредя гардероба си, искам да чета много на брой новини от света, искам да се обадя на приятелите си в Бьлгария, искам да тичам в парка или да ходя на плуване, искам и д а си правя маска за лице :p

Вие какво искате за този уикенд ?
Категория: Лични дневници
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: purplesky
Категория: Лични дневници
Прочетен: 42062
Постинги: 13
Коментари: 10
Гласове: 201
Архив
Календар
«  Ноември, 2007  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930